Carte de BuzunarJurnalul National
 1. Volumul 17Comanda Acum

  Mănăstirea din Parma, vol. 1

  StendhalLuni, 13 Septembrie 2010

  “Mănăstirea din Parma este, după credinţa noastră, capodopera literaturii de idei.[..] Dl. Beyle a scris o carte în care sublimul se dezvăluie capitol cu capitol [...], o operă care nu poate fi apreciată decât de oamenii cu adevărat superiori [...], romanul pe care l-ar fi scris Machiavelli dacă ar fi fost exilat din Italia secolului al XIX-lea.” BalzacPrezentare "Mănăstirea din Parma, vol. 1"

 2. Volumul 15Comanda Acum

  Epitaf pentru un spion

  Eric AmblerLuni, 6 Septembrie 2010

  „Pretutindeni în Europa, în toată lumea, oamenii spionau în timp ce, în birourile guvernelor, alte persoane clasificau rezultatele activităţii spionilor. Exista o conjunctură favorabilă pentru îndeletnicirea spionilor. Poate că ar fi rentabil ca cineva să deschidă un birou de spionaj, un fel de casă de cliring pentru toate aceste informaţii de importanţă vitală.”Prezentare "Epitaf pentru un spion"

 3. Volumul 16Comanda Acum

  Cutia cu bomboane otravite

  Anthony BerkeleyLuni, 6 Septembrie 2010

  Da, la urma urmei, acest asasinat este o mică afacere foarte intimă. Absolut închisă, de fapt, domnule Bradley.Prezentare "Cutia cu bomboane otravite"

 4. Volumul 14Comanda Acum

  Thérèse Desqueyroux

  François MauriacLuni, 30 August 2010

  Thérèse Desqueyroux (1927) se bazează pe o ştire de ziar despre o tânără franţuzoaică ce a încercat să-şi otrăvească soţul cu tratamentul Fowler – o soluţie de arsenic.Prezentare "Thérèse Desqueyroux"

 5. Volumul 13Comanda Acum

  Jenny

  Erskine CaldwellLuni, 23 August 2010

  Într-un orăşel din Georgia sudistă, Veasey Goodwillie, un pitic de circ neastâmpărat, Betty, o fostă profesoară libertină şi Lawana, o mulatră în căutarea unei slujbe îşi găsesc cu toţii adăpost în căminul primitor al lui Jenny Royster.Prezentare "Jenny"

 6. Volumul 12Comanda Acum

  Leagănul pisicii, vol. al II-lea

  Maurice BaringLuni, 16 August 2010

  Primul volum al romanului Leagănul pisicii (1925) descria tinereţea unei frumoase britanice, Blanche Clifford, petrecută în mijlocul înaltei societăţi din capitala Italiei, la sfârşitul secolului al XIX-leaPrezentare "Leagănul pisicii, vol. al II-lea"

 7. Volumul 11Comanda Acum

  Leagănul pisicii

  Maurice BaringLuni, 9 August 2010

  Leagănul pisicii (1925) a fost considerat de Hilaire Belloc „o mare capodoperă, cea mai bună istorisire pe care o cunosc eu despre viaţa unei femei”. Romanul construieşte, prin intermediul unei poveşti de iubire, o imagine subtilă şi complexă a societăţii britanice de la sfârşitul secolului al XIX-lea.Prezentare "Leagănul pisicii "

 8. Volumul 10Comanda Acum

  Salonul roşu

  August StrindbergLuni, 2 August 2010

  Un tânăr funcţionar idealist, Arvid Falk, îşi părăseşte munca de birocrat pentru a deveni jurnalist şi scriitor. În timp ce explorează diverse activităţi – politică, publicistică, teatru, afaceri –, el găseşte mai multă ipocrizie şi corupţie decât a crezut că poate exista.Prezentare "Salonul roşu"

 9. Volumul 9Comanda Acum

  Moş Goriot

  Honore de BalzacLuni, 26 Iulie 2010

  “Ce întâmplare făcuse ca dispreţul aproape duşmănos al celorlalţi, prigoana amestecată cu milă, lipsa de respect faţă de nenorocirea celuilalt să lovească pe cel mai vechi dintre locatarii pensiunii?“Prezentare "Moş Goriot"

 10. Volumul 8Comanda Acum

  Vipera sugrumată

  Hervé BazinLuni, 19 Iulie 2010

  La publicarea sa, în 1948, „Vipera sugrumată” – prima şi cea mai cunoscută parte a unei trilogii autobiografice a lui Hervé Bazin – a produs un scandal în Franţa, iar astăzi romanul face parte din bibliografia şcolară a elevilor francezi. Romanul se deschide cu o amintire din copilărie a lui Jean Rézeau, care prinde o viperă în grădina bunicilor, ce locuiesc în castelul Belle-Angerie, lângă Angers, şi o sugrumă, ucigând-o. La moartea bunicii, părinţii tânărului Jean se întorc din China, unde tatăl său era profesor de drept.Prezentare "Vipera sugrumată"

 11. Volumul 7Comanda Acum

  Insula Pinguinilor

  Anatole FranceLuni, 12 Iulie 2010

  „Viaţa unui popor nu e decât un şir de nenorociri, de crime şi de nebunii, lucru adevărat pentru naţiunea pinguină, ca şi pentru toate naţiunile. Cu excepţia aceasta, istoria pinguinilor este vrednică de admiraţie de la un capăt la altul.”

  Un misionar creştin ajunge, păcălit de Diavol, pe o insulă acoperită de gheţuri şi, având o vedere foarte proastă, îi confundă pe marii pinguini din specia Great Auk (dispărută la jumătatea secolului al XIX-lea) cu nişte păgâni ce trebuie creştinaţi.Prezentare "Insula Pinguinilor"

 12. Volumul 6Comanda Acum

  Părinţi şi copii

  Ivan TurghenievLuni, 5 Iulie 2010

  „Voi, ăştia, cu sânge boieresc, nu sunteţi capabili decât de-o nobilă smerenie sau de-o nobilă indignare, care-s în fond nişte fleacuri. Nu vă bateţi, ci vă credeţi nu ştiu cine. Noi însă vrem să ne batem.“

  În vara anului 1859, tânărul Arkadi Nikolaevici Kirsanov revine la moşia tatălui său împreună cu noul lui prieten, Evgheni Vasilievici Bazarov, un tânăr medic cu maniere neglijente. Bazarov este „omul nou”, „eroul vremii noastre” trecut prin şcoala aspră a muncii şi a sacrificiului.Prezentare "Părinţi şi copii"

 13. Volumul 5Comanda Acum

  Climate

  André MauroisLuni, 28 Iunie 2010

  Aflat în căutarea Amazoanei, a Reginei, a femeii perfecte, Philippe Marcenat se îndrăgosteşte de Odile. Decorul mirific al Florenţei, în atmosfera belle époque, adaugă o tuşă de predestinare întâlnirii dintre cei doi.

  Considerat capodopera lui André Maurois, Climate este un roman epistolar de factură psihologizantă, construit în jurul a două scrisori, una semnată de Philippe, care expune fazele relaţiei sale cu Odile, cealaltă semnată de Isabelle, a doua soţie a lui Philippe, narând, din altă perspectivă, istoria vieţii sale cu Philippe.Prezentare "Climate"

 14. Volumul 4Comanda Acum

  Viaţa în înalta societate

  John BraineLuni, 21 Iunie 2010

  La zece ani de la succesul obţinut în Drumul spre înalta societate, Joe Lampton este un om împlinit, are doi copii şi două maşini, precum şi o grămadă de bani, dar viaţa lui se află în pragul unei crize.

  Ca în cazul oricărui om căruia succesul pare să îi fi fost dat, şi nu câştigat prin forţe proprii, “una e să ajungi în vârf, şi alta să rămâi acolo”.Prezentare "Viaţa în înalta societate"

 15. Volumul 3Comanda Acum

  Pivniţele Vaticanului

  André P. G. GideLuni, 14 Iunie 2010

  „Fără papă este îngrozitor, doamnă. Dar asta nu-i nimic, cu un papă fals este încă şi mai îngrozitor. Căci, ca să-şi ascundă crima, dar, ce spun eu? Ca să invite Biserica să renunţe la puterea ei şi să se predea ea însăşi, Loja a instalat pe tronul pontifical, în locul lui Leon al XIII-lea, un impostor, un om al Quirinalului, o marionetă cu chipul sfintei lor victime, un impostor, faţă de care, de teamă să nu ne facă rău, trebuie să ne prefacem că ne supunem.Prezentare "Pivniţele Vaticanului"

 16. Volumul 2Comanda Acum

  Amantul doamnei Chatterley

  D.H. LawrenceLuni, 7 Iunie 2010

  Niciodată, parcă, nu dorise mai mult o femeie. Iar ea,înălţată în braţele lui, îi zări scânteierea ochilor dilataţi. Îi strângea cu furie trupul la pieptul lui. Şi ea îşi spunea:«Da! Am să-i cedez! Da! Am să-i cedez!»

  În Anglia anilor 1920, Constance, tânăra doamnă Chatterley, duce o viaţă monotonă alături de un soţ infirm şi incapabil de a avea o viaţă de cuplu normală.Prezentare "Amantul doamnei Chatterley"

 17. Volumul 1Comanda Acum

  Drumul spre înalta societate

  John BraineLuni, 31 Mai 2010

  "Eram cineva: eram amantul unei femei măritate, ieşeam cu fiica unuia dintre cei mai bogaţi oameni din Warley, nimic nu-mi stătea în cale."

  Joe Lampton, un tânăr cu origini modeste, dar cu o ambiţie de nemăsurat, urmăreşte cu îndârjire ascensiunea în lumea deloc familiară a înaltei societăţi, ale cărei repere sunt bogăţia, maşinile luxoase şi femeile strălucitoare.Prezentare "Drumul spre înalta societate"

Au apărut 16 titluri din colecţie, urmatorul pe 13 sep
Spot-ul TV Carte de BuzunarInchide Fereastra
Spot-ul Tv