Carte de BuzunarJurnalul National

August Strindberg: între psihoză şi genialitate

Johan August Strindberg (1847-1912), dramaturg şi romancier suedez prolific, autor a peste 60 de piese de teatru şi al altor opere de ficţiune, autobiografii şi eseuri, e considerat părintele literaturii suedeze moderne. A fost numit, de Eugene O'Neill, în discursul ţinut de acesta la primirea Nobelului pentru literatură, „cel mai mare geniu din întreaga dramaturgie modernă”.
Citeste mai mult despre August Strindberg

Anatole France - De la Afacerea Dreyfus la Premiul Nobel pentru Literatura

Anatole France (1844, Paris – 1924, Tours), poet, jurnalist şi romancier prolific, a primit în 1921 Premiul Nobel pentru Literatură. France a fost considerat de contemporanii săi omul de litere francez ideal; câteva cărţi au devenit, în timpul vieţii sale, bestselleruri, iar romanul care i-a adus celebritatea, Crima lui Sylvestre Bonnard, a fost premiat de Academia Franceză în 1881. În 1896 France avea să devină, el însuşi, membru al Academiei Franceze.
Citeste mai mult despre Anatole France

I.S. Turgheniev

I.S. Turgheniev s-a născut în 1818, în oraşul rusesc Oriol, ca fiu al lui Serghei Nikolaievici Turgheniev şi al Varvararei Petrovna Lutovinova. Tatăl său, fost colonel în cavaleria imperială rusă, moare când Ivan împlineşte vârsta de şaisprezece ani, lăsându-l în grija mamei, o femeie foarte severă.
Citeste mai mult despre I.S. Turgheniev

Spot-ul Tv Carte de Buzunar
Au apărut 16 titluri din colecţie, urmatorul pe 13 sep
Spot-ul TV Carte de BuzunarInchide Fereastra
Spot-ul Tv